יעל בגנו מספרת על חוויה נפלאה של 5 ימים בווייטנאם. מדינה אקזוטית מלאה בצבעים, טעמים וקסם אנושי. מהו צ’י מין סיטי דרך מנהרות המלחמה, השווקים, הכפרים המוקפים בשדות האורז ועד מפרץ הדרקון עם 3000 האיים – מסע בלתי נשכח במדינה מיוחדת.
היום הראשון: ברוכים הבאים לווייטנאם
נחתנו לקראת הערב בעיר הו צ’י מין סיטי (לשעבר סייגון), שהייתה בירת דרום וייטנאם עד לשנת 1975. זוהי אחת הערים המאוכלסות בעולם והיא שוכנת בדלתא של נהר המקונג. עושרה הקולוניאלי ועברה הסוער קמו לתחייה כשממשלת וייטנאם התירה לה לחזור לכלכלה חופשית ולקיים קשר פתוח עם המערב. בעיר יש תערובת של מרכזי עסקים ובילוי בסגנון מערבי ומשוחרר לצד שווקים מסורתיים, עמוסי ריחות, צבעים, קולות והמוני אדם. עם כניסתנו לעיר, קבלו את פנינו אלפי אופנועים וקטנועים ברעש חזק ובעוצמה שלא הכרנו. הרגשנו נפעמים מכמות הציוד, הילדים, המכשירים והמטען שנשאו המקומיים על גבי האופנועים הדוהרים ממקום למקום.
לאחר שקבלנו את החדרים במלון, יצאנו לסיור לילי מודרך בחלק הקולוניאלי של העיר. ביקרנו בקתדרלת נוטרה דאם מהמאה ה- 19, בבניין הדואר המרכזי היפהפה, בהוטל דה וויל המשוחזר והמשומר ובבניין האופרה. סיימנו בארוחת ערב נפלאה בחדר פרטי במסעדה בשם LY CLUB. בלילה התארחנו במלון Des Arts מרשת M-Gallery. מהבר הממוקם על גג המלון יש נוף מרהיב של כל העיר. סגרנו אל הלילה בבילוי בבר הנושק לבריכה עם מים נעימים.
היום השני: סירות ומקדשים
ביום השני קמנו מוקדם והתפנקנו בארוחת בוקר עשירה במיוחד. לאחר מכן, יצאנו לכיוון נהר סייגון, שם המתינו לנו שתי סירות מרוץ עמוסות במגשי פירות טרופיים אקזוטיים ושתייה. נסענו במשך כשעה וחצי בנהר סייגון כשנופים מרהיבים משני הצדדים – לכיוון מחילות CU CHI . המחילות שימשו את לוחמי הוייטקונג במלחמתם באמריקאים למעבר בין האזורים השונים, העברת ידיעות, העברת אמצעי לחימה ובתוכן הוקמה מערכת שלמה של חיים: בתי חולים, חדרי אוכל ואפילו כיתות לימוד.
לאחר שחזרנו לעיר אכלנו לאנץ’ בוקסים על האוטובוס ומשם המשכנו לביקור ברובע הצ’יינה טאון של העיר בו שוכן אחד השווקים ההומים והצבעוניים של העיר שוק בין טאי BINH TAY. שוטטנו בין הדוכנים הצבעוניים והקדשנו זמן למשא ומתן עם המוכרים. במהלך שהותנו בשוק, החל לרדת גשם זלעפות ועם צאתנו מהשוק – הגשם נפסק באופן מפתיע.
לאחר הביקור בשוק סיירנו בעיר ובקרנו במקדש THIEN HAU. משם המשכנו ברגל אל מקדש ONG BONG, המקדש ההינדי MARIAMMAN והמקדש DINH NGOC HOANG הידוע גם כמקדש JADE HOANG. בערב, לאחר מנוחה קצרצרה במלון, יצאנו רעננים ונקיים לצפות במופע אקרובטיקה AO וייטנאמי בבית האופרה של סייגון. בסיום המופע נסענו לגדת נהר סייגון לארוחת ערב במסעדת THE DECK. בלילה בילינו שוב במלון המרהיב ביופיו עם ארוחת הבוקר האקזוטית…חוויה טעימה.
היום השלישי: החבצלות של האנוי
ביום השלישי המראנו בטיסה פנימית בת שעתיים לעבר העיר האנוי – בירתה הקלאסית של וייטנאם. עיר יפהפייה ועשירה בבניינים רומנטיים מן התקופה הצרפתית. האנוי היא המרכז הפוליטי של וייטנאם ומשובצת גנים ומקדשים עתיקים, אגמים, שדרות מטופחות, מוזיאונים, בתי קפה ומסעדות. עם הנחיתה בעיר, יצאנו לסיור ממונע ורגלי. לאחר הביקור בקבר הו צ’י מיין אכלנו מרק במסעדה עממית ונפלאה בשם Pho Thin.
יצאנו לביקור ב- TEMPLE OF LITERATURE – מתחם המורכב ממספר חצרות המבנה הוקם ב- 1070 לספירה על ידי הקיסר כדי לסמל את ההישגים וחשיבותם של אנשי הרוח בווייטנאם ביניהם סופרים, משוררים ויוצרים אחרים. בין החצרות – בריכה ובה צפים פרחי חבצלות צבעוניים. עברנו ליד כלא “הילטון האנוי” הידוע לשמצה מימי מלחמת וייטנאם. לאחר מכן יצאנו לסיור חוויתי בסמטאות העיר ורחובותיה הסואנים באמצעות ריקשות. הסיור חלף גם סביב אגם TRUC BACH ואגם HOAN KIEM. לקראת הערב עשינו צ’ק אין במלון APRICOT המרהיב והמפנק השוכן בקרבת האגם.
בשעות הערב המוקדמות יצאנו לסיור אוכל רחוב בקבוצות קטנות ובליווי שפים. הסיור כלל טעימות של אוכל רחוב וסיור ברחוב התרמילאים TA HIEN STREET. לסיום נפגשו כל הקבוצות בפאב מקומי והחליפו חוויות ביניהן. בערב ערכנו סיור רגלי סביב האגם ונהנו מהופעות רחוב, שיעור ריקודים סלוניים, זוגות רומנטיים המבלים לצד גדות האגם, דוכני אוכל רחוב ועוד. הצבעוניות של התאורה באגם הייתה מרהיבה. אין ספק שצריך לבלות מספר ימים בעיר האנוי ולספוג את האווירה המיוחדת שלה.
היום הרביעי: מפרץ הדרקון
ביום הרביעי מי שהצליח לקום מוקדם הלך לצפות במחזה המרהיב של לוחמי-רקדני הטאי צ’י על שפת האגם. לאחר מכן, יצאנו לנסיעה ארוכה בת 3 וחצי שעות למפרץ האלונג. הדרך עברה ביעף בין הסיפורים המרתקים של המדריכים על היעד ובין השירים והמוסיקה הנפלאה שהושמעה באוטובוס. במפרץ האלונג עלינו על סיפונה של ספינה פרטית “פרדייז לקסורי” והפלגנו לעבר גולת הכותרת של הטיול. מפרץ האלונג הוכרז ע”י אונסקו לאתר מורשת עולמי ונחשב לאחד משבעת פלאי העולם. הפלגנו בין הסלעים ואיים הציוריים המזדקרים מן הים ומכוסים צמחייה ירוקה עבותה. בספינה קבלנו תדריך לגבי התוכנית הצפויה לנו. לאחר מכן, יצאנו להפלגה קצרה בסירות קטנות לעבר מערת נטיפים “טיין קונג” המדהימה בגודלה ובעושר הנטיפים שלה שאליה עלינו וירדנו 710 מדרגות.
לאחר מכן חזרנו לספינה לארוחת צהריים ממטבח השף והתענגנו על כל ביס. אחרי ארוחת הצהריים יצאנו שוב להפלגה קצרה בסירות קטנות לעבר TIPTOP ISLAND וטפסנו 400 מדרגות לעבר נקודת תצפית עם נוף פנורמי 360 מעלות עוצר נשימה. משם ירדנו אל החוף לחבור ליתר חברי הקבוצה שנהנו ממנוחה על החוף עם כוס בירה או חלב קוקוס אקזוטי.
חזרנו לספינה כדי ליהנות מ “”HAPPY HOUR. בשעות הערב המוקדמות נערכה סדנת בישול וייטנאמי על הסיפון, כאשר חלק מחברי הקבוצה נהנו במקביל ממסג’ מפנק בחדרי הספא. בערב לבשנו תחפושת צבעונית שחולקה לחדרים מבעוד מועד. זו הייתה חוויה לראות את כולם לבושים באופן אחיד במגוון צבעים של כחול /צהוב ואדום. לאחר ארוחת ערב מפנקת, ערכנו מרתון משחק טאקי לתוך הלילה. פרשנו לשנת לילה בתאים הקטנים והמקסימים בספינה.
היום החמישי: בניחוח כפרי
ביום החמישי קמנו בשש בבוקר כדי לצפות בנוף הערפילי שהציץ מבעד לחלון תא הספינה ולא נתפס בעין. משהו נדיר ביופיו – מרגש, רומנטי ועוצר נשימה. על סיפון הספינה נערך שיעור טאי צ’י עם מדריכה מצוות הספינה. לאחר כיבוד קל ושתייה חמה הפלגנו גם בסירות קטנות וקייקים דרך המערה המרשימה והגדולה ביותר באזור SUNG SOT CAVE ללגונה קסומה בה צפינו בקופים. חזרנו לספינה לארוחת בוקר עשירה ומפנקת. התארגנו, נחנו וירדנו מהסיפון חזרה לחוף מבטחים.
ממפרץ האלונג נסענו לביקור מרתק במפעל של פנינים בו חווינו את תהליך שליית הפנינים ועיבודן לכדי תכשיט. לאחר הביקור נסענו לכפר וייטנאמי טיפוסי YEN DUC בכפר חזינו בתיאטרון בובות ימי וייטנאמי ולאחר מכן יצאנו לסיור רגלי על-מנת לחוות את חיי הכפר. מסביב שדות אורז, בתים מסורתיים ופעילות יומית האופיינית לחיי הכפריים.
לאחר ארוחת צהריים במסעדה מקומית, יצאנו בדרכינו לעבר נמל התעופה של האנוי והמראנו חזרה לתל אביב. אין ספק שהטיול היה קצר אך הטביע חותם, העשיר ותרם לנו רבות. לדעתי חובה לבקר בווייטנאם מינימום 10 ימים כדי לספוג את ההוויה הייחודית שהיעד האקזוטי הזה מציע.
חוויות מיוחדות מהטיול:
הו צ’י מין סיטי – העיר הגדולה במדינה היא מערבולת מסחררת של התרבות ודרך החיים הווייטנאמיים. קצב גבוה של תנועה ברחובות, שווקים צבעוניים, אוכל, מוזיקה ואורות נוצצים. העיר שהייתה מוכרת עד לשנת 1976 בשם סייגון זכתה לשמו של מנהיג המהפכה.
שוק בין טאי – השוק בעיר הו צ’י מין סיטי נבנה במקור על ידי הצרפתים ב -1880 ובמרכזו מגדל שעון היסטורי. השוק הוא בבסיסו סיטונאי ומלא בדוכנים עמוסים בתוצרת טרייה כמו פירות, ירקות צבעוניים, תבלינים ובשר. המחירים נחשבים זולים יותר משווקים אחרים בעיר.
האנוי – בירת וייטנאם היא עיר היסטורית ויפה עם תחושה אותנטית. הטיול בעיר יפגיש אתכם עם אוכל הרחוב המפורסם, מבנים עתיקים בסגנון קולוניאלי, אזורי שופינג ותיירות על שפת האגם ומתחמי בילוי ופולקלור.
מפרץ האלונג – אלו לא הצוקים העצומים שהופכים את מפרץ האלונג לייחודי, אלא המספר העצום שלהם. מפרץ הדרקון הוא עצום בגודלו ומנוקד באלפי איים שחלקם מיושבים ובעיקר מציעים נוף פנורמי עוצר נשימה.
תיאטרון בובות על המים – התיאטרון הווייטנאמי המסורתי מתנהל על המים והבובות מציגות את חיי החקלאים ועבודת האדמה והדיג. הצגות נוספות מתארות אגדות עם ופולקלור. לתיאטרון יש שם מיוחד ברחבי העולם והוא חוויה מומלצת.
מידע נוסף לנוסעים:
אין ספק שווייטנאם מרתקת, יפה, אקזוטית ומיוחדת ומומלץ גם לנסוע לצפון וייטנאם כדי לבקר בסאפה ולחוות את האזור המיוחד הזה. לווייטנאם אפשר להקדיש משבוע ומעלה. אפשר בקלות לבלות בה שבועיים ולהכניס גם את כל החלק במרכזי.
לגבי עונות השנה:
למרות מיקומה באזור טרופי, משתנים בווייטנאם תנאי האקלים, בהתאם לעונות השנה והאזורים הגיאוגרפיים. חורף קפוא בגבעות הצפוניות המרוחקות, חום משווני בכל השנה בשפך המקונג, טמפרטורה ממוצעת בצפון של 21 מעלות עד 27 מעלות בגובה פני הים. בשל המגוון הגיאוגרפי והאקלימי של וייטנאם, לכל אזור יש עונת טיול שונה. העונה היבשה בדרום וייטנאם היא בחודשים דצמבר-אפריל, שהיא גם העונה החמה והלחה, אבל בדיוק באותה התקופה זוהי העונה הגשומה במרכז וייטנאם.
סייעה בהכנת הכתבה: נורית דובדבני – מומחית לבניית מסלולים לנוסע העצמאי, כרמל תיירות.
להזמנת טיסות אל על למזרח הרחוק באתר איזיגו
להזמנת טיסות לתאילנד באתר איזיגו
להזמנת טיסות לסין באתר איזיגו