מול הצפון העשיר והנוצץ, דרום איטליה וסיציליה הם המקומות בהם אפשר לפגוש את איטליה ללא מסכות. מטבח כפרי עשיר בטעמים, ערי נמל רומנטיות, כפרים קטנים ושפע של אטרקציות ומקומות יפים. למרגלות הר הגעש אטנה ומול נופים קסומים – הנה כל מה שצריך לדעת לפני הטיול בקטניה ובסיציליה.
מה כדאי לראות?
מה שבאמת מדהים בעיר קטניה הוא היכולת שלה לשרוד משברים גדולים ולפרוח בכל פעם מחדש. כיבושים צבאיים בעת העתיקה, מגפות בימי הביניים, הרי געש ועוד אירועים שהרסו את העיר ואילצו את תושביה לבנות אותה מחדש. כיום זוהי העיר השנייה בגודלה בסיציליה שמתגאה באזורים תוססים בצעירים, מסעדו מעולות וחיי לילה מלאים באפשרויות. בניית העיר מחדש במאה ה-18 לאחר רעידת אדמה גדולה, הותירה בה מבנים אדריכליים מרשימים בסגנון הבארוק.
המבנה הבולט ביותר הוא הקתדרלה של אגאתה הקדושה (Basilica Cattedrale Sant’Agata) עם אלמנטים אמנותיים וציורי קיר המתארים סצנות היסטוריות שהתרחשו בעיר. כדי לספוג את אווירת ימי הביניים מומלץ לבקר בטירת אורסינו (Castello Ursino) מבצר צבאי שנבנה בהוראת הקיסר פרדריק השני, מלך סיציליה. במתחם פועל מוזיאון המציג פריטים ארכאולוגיים מהתקופה ההלניסטית והרומית, שברי פסיפסים וגם ציורים של אמנים בני התקופה.
קרוב מאוד לעיר, שוכן הר הגעש הפעיל הגבוה ביותר באירופה – הר אטנה (Etna). אפשר לעלות להר ברכב, ברגל וגם ברכבל שיוביל אתכם דרך נופים מדהימים על כל האזור. המדרון הדרומי של ההר זוכה למנת שמש נדיבה לאורך כל השנה והוא מכוסה במטעי גפנים, לימונים ותפוזים. בסמוך לפסגה ממוקם אתר סקי פעיל בעונת הגלישה.
במרחק של כשעה נסיעה שוכנות הערים היפות של סיציליה – טאורמינה וגם סירקוזה. טאורמינה היא מבוך של סמטאות ציוריות, גנים ירוקים ואתרים היסטוריים ונחשבת לאחת הערים היפות בדרום איטליה. סירקוזה היא עירו של הפילוסוף אפלטון ומשלבת אלגנטיות ועיר מודרנית לצד סיפורים ואגדות מהמיתולוגיה היוונית והרומית.
מה כדאי לטעום?
בזכות הנוכחות של מתיישבים חדשים בסיציליה שזרמו אליה במשך מאות שנים ממקומות שונים בעולם, האוכל באי אמנם כולל את כל מה שטעים באיטליה אבל מושפע גם מהמטבח הצרפתי, הערבי והצפון אפריקאי. ריזוטו מוגש ברוב המקרים עם פירות ים אבל אם כבר אורז, מומלץ לטעום את הארנצ’יני המקומי שבקטניה יהיה ממולא באפונה וגבינת מוצרלה. הגרסה המקומית לפסטה ידועה בשם “פסטה אלה נורמה” עם גבינת ריקוטה וחצילים ועל שם אופרה מפורסמת שכתב המלחין האיטלקי פוצ’יני. הקינוח הכי פופולרי הוא הגרניטה – ברד קפוא של מיצי פירות ולפעמים גם קפה או יין.
מתי כדאי להגיע?
הקיץ של קטניה נמשך בדרך כלל מחודש מאי ועד ספטמבר. באוקטובר מתחילים הגשמים עד שנפסקים סופית לקראת האביב. עונות המעבר אידיאלים לטיול רגוע לאורך החופים ובאתרי הטבע היפים.
להזמנת טיסות לסיציליה באתר איזיגו
להזמנת חבילות נופש לסיציליה באתר איזיגו
להזמנת טיסות לאיטליה באתר איזיגו
להזמנת חבילות נופש לאיטליה באתר איזיגו